Svet-Stranek.cz
Osobní stránka

smekací navijáky TAP Adolf Tlustoš -Praha -Kbely:Osobní stránka na adrese: retrorybarina.klubova-stranka.cz

smekací navijáky TAP Adolf Tlustoš -Praha -Kbely

S výrobcem sajtkárú Tlustoš (výrobce: Adolf Tlustoš, Kbely u Prahy) jsme se setkali už u značky TAP. Adolf Tlustoš vyráběl sajdkáry i po druhé světové válce a pod názvem Tlustoš. Oblíbené hlavně u válečných motocyklů Harley-Davidson, které se k nám dostaly v době poválečné pomoc.Poválečné sajdkáry Tlustoš měly tvar designově podobný typům Liliput a podobaly se i poválečným sajdkárům Tůma. Sajdkáry Tlustoš měly oproti starším typům odpérované kolo pomocí dvou vinutých pružin.
Ale pro nás rybáře je nejdůležitější že také začal vyrábět po válce proslulé rybářské navijáky TAP ( Tlustoš Adolf Praha, patentovaný v Červnu 1945 )Od roku 1946 do znárodnění v roce 1948, ale i za tak krátkou dobu způsobyl doslova revoluci v tomto odvětví. Navijáky měli téměř okamžitě velkou odezvu ze strany rybářů a staly se nejoblíbenějšími navijáky té doby. A důvod: bylo to pro jejich křížové navijení vlasce které nemělo u Českých navijákú obdoby. V té době se sem dovážel z Anglie naviják Allcocks Felton Crosswind který měl taktéž křížový navíjení vlasce.
Smekací naviják TAP Adolf Tlustoš střední  model r.v.1946 s nálitkem na rotoru, do kterého  se usazuje oblouk překlapěče a originální krabičkou a náhradní cívkou
Detail signace na krabičce
Smekací naviják TAP Adolf Tlustoš střední model r.v.1946-8 druhý model bez nálitku, s originální krabičkou a náhradní cívkou.
Smekací naviják TAP Adolf Tlustoš velký  model s originální  krabičkou a náhradní  civkou
smekací naviják TAP Adolf Tlustoš velký model uložen  ve své  krabičce
TAP Adolf Tlustoš,bez nálitku s plastovou cívkou, poslední model před znárodněním.
detail zátky na TAPu Adolf Tlustoš
Cívka na TAP Adolf Tlustoš,určeného na vývoz do Anglie, cívka pasuje na střední model
Rozborka navijáku TAP Adolf Tlustoš
Originál kličky na naviják  Tap Adolf Tlustoš
návštěvníků stránky
celkem158 058
tento týden369
dnes100
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK